lukoil-banenr

Industria auto din Australia are un mare potenţial, ceea ce ne-o demonstrează în special versiunile de top ale brandului Holden, exemplu reuşit fiind modelul GTS HSV. Cea mai recentă veste face însă trimitere la o cu totul altă ligă: la cea a lui Bugatti Veyron. Aşadar, antreprenorului excentric Paul Halstead anunţă pentru 2016 lansarea unui hypercar cu motor W16 de cel puţin 1.200 de cai putere!

Respectiva unitate inginerească este la moment o combinaţie de două V8-uri LS7 de origine Corvette, cele două blocuri motoare având între ele un unghi de 45 de grade, iar transmiterea puterii fiind realizată printr-o soluţie de tipul ”trick transfer case” – puterea conjugată a celor două motoare ajunge astfel unitar la ambreiajul cutiei de viteze cu 6 trepte. Tracţiunea se va realiza doar pe roţile din spate (Veyron beneficiază de tracţiune integrală), iar din meniu nu va lipsi un diferenţial cu alunecare limitată. Şasiul va fi din fibră de carbon, iar panourile caroseriei din kevlar şi fibră de carbon.

Pilot Autoexpert

Dacă acest proiect va reuşi să devină realitate şi dacă va urma şi o producţie în serie redusă aproximativ în 2016, conform planurilor actuale, am putea deveni martorii unui duel pe cinste între acest ciudat proiect fără de nume, aflat la moment doar la nivel de schiţe, şi urmaşul lui Bugatti Veyron, care se preconizează că va avea circa 1.500 CP!

 

Comentarii