lukoil-banenr

Timp de trei zile, Inspectoratul Național de Patrulare a verificat și documentat șoferii care conduceau mașini înmatriculate în alte state. Poliţiştii susţin că operațiunea a avut drept scop sporirea eficienţei activităţii de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulaţiei rutiere și a accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

Pilot Autoexpert

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse au fost verificate 407 mijloace de transport, fiind depistate şi documentate 79 contravenţii cu o  serie de încălcări:

– 3 șoferi au  urcat la volan  fără permis de conducere;
– 2 șoferi conduceau mașina chiar dacă au fost privați de dreptul de a conduce, iar alții 6  conduceau mașina  fără permis de conducere asupra sa;
– 2 conducători auto au depășit limita de viteză, iar unul se afla în stare de ebrietate;
– 2 șoferi nu au respectat  indicatoare rutiere de prioritate;
– 16 de conducători auto au fost depistați în trafic având geamurile portierelor din faţă umbrite;
– 33 de șoferi conduceau mașina  cu defecte tehnice;
-12 șoferi conduceau vehiculul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice;
– 14 conducători auto exploatau unitățile de transport care nu au fost asigurate de răspundere civilă în modul stabilit.  La fel au fost ridicate 24 de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, de către angajaţii CUMC al INP au fost înmânate 47 de citaţii deţinătorilor de vehicule înmatriculate în alte state, care au fost fixaţi în comiterea contravenţiilor cu ajutorul camerelor de supraveghere, pentru 240 de încălcări!

2

3

4

sursa: igp.gov.md

Comentarii