lukoil-banenr

Viitorul este mai aproape decât am fi crezut, sau poate chiar mai aproape decât ne-am fi dorit unii dintre noi. Motoarele cu ardere internă devin tot mai sofisticate, tehnologiile mult mai avansate, iar maşinile electrice nu mai sunt deja un know-how ci un mijloc de transport foarte râvnit!

Pilot Autoexpert

Marii producători auto vin cu prognoze tot mai optimiste în ce priveşte mobilitatea şi felul în care văd ei automobilele viitorului. Ne place sau nu, dar în următorul deceniu, procentul maşinilor pilotate autonom va creşte considerabil. Şi dacă astăzi, asemenea tehnologii sunt disponibile mai mult pe limuzinele de lux, fiind mai costisitoare, atunci în câţiva ani, inovaţiunile de top vor migra şi pe clasele inferioare, până la clasa subcompactelor!

Japonezii anticipează o versiune avansată a sistemului său Propilot, ce va putea fi inclusă chiar şi pe Nissan Micra, într-un interval de un deceniu! Primii paşi în această direcţie reprezintă introducerea funcţiei Propilot pe modelul Qashqai, care la etapa de astăzi „ştie” să opereze cu direcţia şi frânele maşinii în regim autonom, pe autostrăzi. Pe măsură ce tehnologia va fi perfecţionată iar costurile de implementare vor scădea, asemenea sisteme vor deveni disponibile şi pe modele mai accesibile.

Şi ca să vă convingeţi că nu sunt doar vorbe în vânt, aflaţi că în 2018, sistemul Propilot va primi noi funcţii, incluse în regimul de condus autonom, printre care selectarea şi schimbarea de benzii de circulaţi. Pentru 2020 grupul Renault-Nissan şi-a propus să lanseze pe piaţă 10 modele autonome. The future is now!

Comentarii