lukoil-banenr

Peugeot intenţionează să participe la competiţii auto cu bolidul 208 R5

Peugeot 208 Type R5 este echipat cu un motor 1.6 THP care dezvoltă 280 CP, preluat din RCZ Racing Cup şi optimizat pentru fiabilitate în condiţii de concurs, francezii spunând că motorul respectiv poate să parcurgă până la 5000 kilometri (în funcţie de componentele interioare şi condiţiile de exploatare) în regim de competiţie, ceea ce promite costuri reduse de operare.

Pilot Autoexpert

Specificaţiile tehnice au fost dictate de regulament: masă minimă de 1.200 kilograme, tracţiune integrală, transmisie secvenţială cu cinci trepte, fără diferenţial central şi fără suspensie cu cursă lungă. În raport cu predecesorul său, 207 S2000, noul Peugeot 208 R5 este cu 40 de kilograme mai uşor, iar dimensiunile sale sunt mai avantajoase. Modelul a fost dezvoltat la centrul Peugeot Sport din Velizy şi va începe un program vast de teste la finele anului curent, atât pe asfalt, cât şi pe macadam, pentru a asigura performanţe maxime şi fiabilitate atunci când va fi livrat clienţilor din 2013.

Oficialii Peugeot vor introduce acest model la vânzare în a doua jumătate a anului viitor şi speră să-l vadă în IRC şi în alte competiţii europene şi naţionale. Clasa R5 din care face parte acest model implică o versiune de competiţie de grupa A derivată dintr-un model de serie care a fost fabricat în cel puţin 25.000 de exemplare. Noua clasă va debuta în 2013 şi are ca obiectiv reducerea semnificativă a costurilor, inclusiv costurile operaţionale.

Comentarii