lukoil-banenr

Peugeot iON

Pilot Autoexpert

În sfîrşit s-a produs, primul vehicul electric de la Peugeot a fost prezentat publucului larg la Paris.
În fond vorbim de fratele de platformă a modelului i-MiEV de la Mitsubishi şi C-Zero de la Citroen dar iOn este mai ieftin decît aceştea. Cu toate astea, maşina costă exagerat de mult, 29.950 euro. Apare o întrebarea, cine este consumatorul final…Cei de la Peugeot s-au gîndit şi la acest aspect, pentru că în Franţa maşina este oferită doar cu un contract de leasing pe cinci ani, cu o rată lunară de 499 euro.

Peugeot iOn oferă patru locuri şi un portagaj de 330 l volum. Maşina are o lungime de 3,47 m, lăţime de 1,79m şi înălţime de 1,6 m. Masa automobilului este de 1.120 kilograme şi are o autonomie de 150 km. Sub capotă găsim un motor electric de 64 CP şi 180 Nm care permite o viteză maximă de 130 km/h. Motorul respectiv este alimentat de o baterie litiu-ion de 16kWh, care poate fi încărcată în 6 ore de la o priză de 220 volţi sau la 80% din capacitate în 30 de minute cu ajutorul unui încărcător special.

Performanţele sunt suficient de impunătoare pentru un automobile electric de oraş, prima sută de km este atinsă în 15,9 sec iar viteza maximă este de 130 km/h.

 

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentJaguar C-X75
Articolul următorRenault DeZir