lukoil-banenr

Peugeot prefigurează seria 5

Pilot Autoexpert

Peugeot ne prezintă la Geneva un concept denumit Peugeot Concept 5, care prefaţează viitorul model care va substitui atât 407 cât şi 607.
Peugeot are nevoie de o berlină de succes şi la Geneva ne exemplifică faza incipientă, sub forma unui concept, pe care presa francofonă îl numeşte Peugeot 5. Ştim că Peugeot a suprimat titulatura 408 pentru Europa, aceasta fiind detaşată în China pentru o versiune sedan a lui Peugeot 308 şi că 607 a fost scos din planurile de viitor. Prin urmare, Peugeot 5 prefigurează un viitor model care să substituie ambele automobile. Cea mai vehiculată denumire este Peugeot 508, jumătatea grupului PSA reluând gama istorică 504 – 505.
După cum se poate observa, acest model are o imagine foarte dinamică, dar urmează un limbaj de design mai puţin controversat cu suprafeţe bine proporţionate şi detalii futuriste înlănţuite în mod firesc. Un detaliu foarte interesant sunt farurile cu LED-uri, care ar putea prefaţa o adoptare a acestei tendinţe de către Peugeot.
Concept 5 arată însă foarte aproape de versiunea de serie, semn că nu va dura mult până va apărea şi modelul de serie. De asemenea se poate observa că proporţiile îl pun alături de Opel Insignia , având o lungime de 4,86 metri, o lăţime de 1,8 metri şi un ampatament de 2,80 metri.
Motorizarea va fi un hibrid diesel, constructorul francez devenind foarte interesat de această formă de propulsie. Baza va fi motorul de 2.0 litri HDi FAP, care contribuie cu 163 CP, iar unitatea electrică mai aduce în plus 37 CP, rezultând un total de 200 CP. Acest sistem se va numi Hybrid 4şi va fi unul de tip paralel, motorul electric putând mişca vehiculul pe distanţe şi la viteze mici.
Lansarea oficială a seriei 5 urmează să se facă în prima parte a lui 2011 în timp ce prologul se consemnează la Geneva.

 

Comentarii