lukoil-banenr

Pilotul de raliuri, Petter Solberg, a primit o ofertă să concureze în Raliul Dakar

Petter Solberg a anunţat recent că nu va concura în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri din cauza faptului că a refuzat să ofere bani pentru un loc în cadrul echipei M-Sport, însă a primit oportunitatea să concureze în Raliul Dakar.

Pilot Autoexpert

Informaţia a fost confirmată chiar de pilotul norvegian, care este tentat să refuze participarea sub pretextul că nu are timp să se pregătească corespunzător, în condiţiile în care Raliul Dakar va începe în 5 ianuarie.

„Am primit o ofertă concretă să concurez acolo cu o maşină de top. Nu am luat încă o decizie, dar simt că totul se întâmplă prea repede. Este prea puţin timp pentru pregătire. Nu pentru echipă, care este bine pregătită, ci pentru mine.”, a declarat el pentru publicaţia norvegiană Dagbladet.

Cu toate acestea, Solberg a admis că şi-ar dori să concureze la un moment în Raliul Dakar şi anticipează că ar avea nevoie de câţiva ani pentru a ajunge în postura să lupte pentru victorie în cel mai dificil raliu din lume.

„Raliul Dakar este ceva ce mi-ar plăcea să încerc în viitor. Dar sunt un pic prea perfecţionist pentru a face asta acum. Este o cursă în care trebuie să participi minim doi ani înainte să o poţi câştiga şi acum sunt un pic cam tânăr pentru asta”, a adăugat el.

Comentarii