lukoil-banenr

Pininfarina Sergio Concept are şansele să primească o versiune de serie

Pininfarina Sergio ar putea fi construit în cinci sau şase exemplare, fiecare dintre acestea urmând să coste aproximativ trei milioane de euro. Seria limitată de Pininfarina Sergio va folosi ca bază modelul Ferrari 458 Spider şi va fi echipată cu un motor V8 de 4.499 centimetri cubi, cuplat unei transmisii secvenţiale cu şapte trepte. Aceasta asigură un sprint 0-100 km/h în 3.4 secunde şi o viteză maximă estimată la 300 km/h.

Pilot Autoexpert

Astfel cum modelul nu are parbriz, va fi oferit în standard în compania a două căşti de protecţie. Reglementările europene i-ar obliga pe şoferul şi pasagerul vehiculului să poarte o cască de protecţie, dar Fabio Filippini, designerul şef al Pininfarina, spune că ştie deja ce modificări sunt necesare pentru a evita această prevedere, un parbriz fiind o potenţială dotare opţională.

Caroseria dominată de linii fluide este construită integral din fibră de carbon, fapt care a economist 10% din masa sa totală în comparaţie cu aluminiul utilizat în mod frecvent de constructorii de supercaruri.

Comentarii