lukoil-banenr

Numărul accidentelor rutiere în Ungaria este alarmant, motiv pentru care autoritățile au decis să dubleze amenzile pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Pilot Autoexpert

Ungaria se poate lăuda cu drumuri bune dar și amenzi dintre cele mai mari în Europa. Totuși, numărul accidentelor rutiere nu s-a micșorat iar numărul decesurilor în urma accidentelor a crescut. Astfel, în 2013 în urma acidentelor au decedat 591 de oameni iar în 2014 această cifră a crescut pînă la 626. Acesta este şi motivul pentru care, autoritățile au hotărăt să ia măsuri în vederea scăderii acestora.

Astfel, pentru depășirea limitei de viteze amenda variază între 300 și 700 euro. În cazul conducerii autovehiculului în stare de ebrietate : 300 – 1000 euro cu suspendarea perimusului de conducere pentru 6-12 luni, parcarea lângă trecerea de pietoni: 75-150 euro iar pentru parcarea mașinei pe un loc destinat invalizilor amenda variază de la 150 la 300 euro.

Amenzile pipărate nu sunt singurile măsuri pe care autoritățile le-au aplicat, pentru lupta cu șoferii nedisciplinați, ungurii au procurat un nou sistem video de monitorizare a traficului rutier. Acesta se anunță printre cele mai moderne sisteme din cele existente și poate identifica pînă la cele mai mici încălcări printre care, conducerea autovehiculului pe o bandă destinată doar transportului public, șofarea pe acostamentul autostrăzii, încălcarea regulilor la trecerea căii ferate și necuplarea centurii de siguranță.

Noile camere video au trecut cu brio testarea în luna februarie iar din 26 martie au fost puse în funcțiune. La ora actuală, în Ungaria există 160 camere video staționare și 400 mobile. Autoritățile se așteaptă ca noile măsuri să micșoreze de două ori numărul accidentelor rutiere pînă în 2020.

Comentarii