lukoil-banenr

Dacă vă amintiţi bine, prima tentativă a celor de la BMW de a lansa un sportcar compact a fost BMW 1M Coupe, maşinuţa care aminteşte foarte mult de un bulldog francez şi care are un caracter la fel de ascuţit şi iute. Prezentată în 2010, germanii planificau iniţal să limiteze producţia la puţin peste 2.000 de modele însă ulterior s-au răzgândit astfel că în total au fost asamblate 6.309 de unităţi, iar una dintre acestea a ajuns şi la noi în ţară.

Pilot Autoexpert

A urmat apoi o pauză lungă, timp în care BMW a încercat să „mintă” publicul cu modele ca M135i şi odată cu apariţia Seriei 2, a fost lansat şi M235i. Aceste maşini, după cum sugerează şi denumirea nu puteau fi considerate adevărate M-Car-uri, însă, se puteau lăuda cu performanţe imbatabile pentru un sportcar compact cu tracţiune spate. Şi pentru că se simţea o lipsă acută a unui reprezentat al diviziei Motorsport într-un segment inferior lui M3 şi M4, a luat naştere noul BMW M2 Coupe.

BMW-M2-M4-6

Daca ar fi să lăsăm la o parte designul, care după părerea mea este foarte atrăgător, noul M2 pare a fi oarecum o parodie a lui M4 Coupe. Inginerii bavarezi au preluat caroseria unui Seria 2 Coupe, au adăugat câţiva milimetri la ecartament, frâne performante, suspensie sport, un bodykit agresiv şi pe final, au instalat motorul de 3.0 litri volum sub capota coupe-ului compact. Astfel a luat naştere M2 Coupe, maşina cu 365 de cai putere ce poate prinde prima sută la oră în 4.2 secunde, indicator comparabil cu al lui M4 şi chiar M6 Gran Coupe, maşini testate deja de AutoExpert.

În ciuda faptului că face uz de mai puţini CP, M2-ul pare a fi totuşi cel mai apropiat de ideologia unui M-car, având pedigree-ul necesar pentru aceasta. Greutate redusă, tracţiune spate, cutie manuală şi minimul de dotări necesare pentru a lupta la egal cu fratele mai mare, BMW M4 Coupe. În linie dreaptă, ambele sunt egale, distanţa de frânare, la fel. Rămâne de aflat cum se vor comporta pe circuit.

Apropo, un BMW M2 Coupe, în Moldova ar putea fi adus la un preţ de start de 46.450 de euro, în timp ce M4 începe de la 59.810, cu toate taxele incluse! Tu ce ai alege?

BMW-M2-M4-12 BMW-M2-M4-16 BMW-M2-M4-14 BMW-M2-M4-13 BMW-M2-M4-5 BMW-M2-M4-2 BMW-M2-M4-1

Comentarii