lukoil-banenr

Echipa de ingineri şi designeri Polestar au realizat un nou proiect de imagine, numit Polestar One. Gran Tourer-ul se aseamănă izbitor de mult cu un S90 doar că adoptă forma unui coupe şi a luat naştere în laboratoarele Polestar.

Pilot Autoexpert

La bază coupe-ului este platforma Volvo SPA, Scalable Platform Architecture, însă echipa Polestar susţine că maşina este în proporţie de cel puţin 50% individuală şi unică şi are mai puţine în comun cu S90. Prototipul este pus în mişcare de un sistem de propulsie hybrid, numit ‘Electric Performance Hybrid’ performanţele căruia ajung să măsoare 600 cai putere şi 1000 Nm de cuplu motor.

Hibridul, utilizează serviciile motorului cu ardere internă, de doi litri volum, ce dezvoltă circa 218 cai putere şi care este ajutat de alte două motoare electrice. Cele din urmă îşi iau rezervele de energie din bateriile ce îi asigură coupe-ului o autonomie de mers în regim full electric de tocmai 150 de km!

Pe lângă motorizarea hi-tech, maşina beneficiază de un tratament pe scară largă cu fibră de carbon, din care sunt fabricate şi majoritatea componentelor de caroserie, care iată că pe lângă greutatea redusă, îi conferă şi o rezistenţă sporită la torsiune cu până la 45%! Tot aici trebuie trecută pe lista noua suspensie CESi, Continuously Controlled Electronic Suspension, despre care ştim puţine, dar bănuim că are un principiu de funcţionare similar cu limuzinele germane S-Class sau Seria 7.

Nu în ultimul rând trebuie să precizăm că Polestar One reuşeşte să menţină şi o distribuţie a maselor aproape egală între punţi într-un raport de 48:52!

Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar a declarat că începând de acum, toate maşinile ce vor purta această emblemă vor fi pur electrice, iar GT-ul proaspăt prezentat este de fapt prima piatră la temelia unui brand auto independent. Următoarele modele, Polestar 2 şi Polestar 3 vor ţinti direct în Tesla Model 3 şi Tesla Model X, iar acum vă daţi bine seama că suedezii au intenţii serioase.

Coupe-ul va intra în producţia de serie începând cu anul 2019, însă lista de rezervări preplătite este deschisă de acum deja.

SHANGHAI 2017-10-17Duncan Forrester, Public Relations and Communications PolestarPolestar media launch at Yuz Museum in Shanghai.Photo: Andreas Hillergren / Polestar
SHANGHAI 2017-10-16Polestar media launch at Yuz Museum in Shanghai.Photo: Andreas Hillergren / Polestar
SHANGHAI 2017-10-17Thomas Ingenlath, Chief exekutiv Polestar Polestar media launch at Yuz Museum in Shanghai.Photo: Andreas Hillergren / Polestar

Comentarii