lukoil-banenr

Poliția rutieră din capitala Poloniei, în semn de protest față de condițiile grele de muncă, aproape a renunțat la practica de a amenda șoferii care încalcă regulile circulației rutiere. În schimb, oamenii legii poartă discuții și doar avertizează făptașii, anunță publicația TVN Warszawa.

Pilot Autoexpert

Într-un interviu, pentru publicația sus citată, unul dintre ofițeri a declarat că, angajații poliției au obosit de salariul mic în timp ce cerințele sunt tot mai mari, de lipsa de perspective și în general de atmosfera încinsă la locul de muncă, astfel încât nu mai au puteri să lucreze, cel puțin productiv.

Prin urmare, în semn de protest, polițiștii au luat decizia de a nu mai oferi amenzi pentru infracțiuni minore, limitându-se doar cu avertizări. În această ordine de idei, acum pot obține puncte de penalizare și amenzi usturătoare doar șoferii acțiunile cărora pun în pericol securitatea celorlalți participanți la trafic.

Conform datelor oferite de Departamentului de Poliție de la Varșovia, de la începutul lunii aprilie au fost aplicate 496 amenzi sau circa 20 pe zi, spre deosebire de primele trei luni ale anului, unde numărul acestora a constituit 27.103, adică 300 de amenzi pe zi.

Comentarii