lukoil-banenr

Porsche a prezentat noua generaţie a bolidului 911 GT3 Cup

Germanii de la Porsche au prezentat în acest week-end noul 911 GT3 Cup, prima versiune de circuit a sprotivei 911.

Pilot Autoexpert

Construit mai mult pentru competiţiile monomarcă de circuit, 911 GT3 Cup va participa în cele mai interesante curse dedicate de Porsche propriilor modele, cea mai deosebită fiind Porsche Mobil 1 Super Cup. Modelul – care a apărut pe piaţă în premieră în 1998 şi care a fost vândut până acum în 2400 de unităţi la nivel mondial, a primit un plus de putere prin reprogramarea motorului Boxer de 3.8 litri, care acum dezvoltă 460 CP (cu 10 în plus faţă de versiunea GT3 Cup anterioară) transmişi punţii posterioare cu ajutorul unei cutii cu şase trepte.

Printre celelalte modificări se numără pneuri slick mai mari, discuri de frână ventilate mărite la 15 inch, un nou rollcage redesenat care promite să asigure siguranţa pilotului în cazul unui accident care se soldează cu o răsturnare şi un scaun ajustabil care vine cu sprijin suplimentar la nivelul capului şi al umerilor.

Noul Porsche 911 GT3 Cup nu va putea fi utilizat pe şosea, fiind omologat exclusiv pentru circuit, iar preţul său fără taxe este de 181.200 de euro.

Visul din copilărie de a deveni pilot de curse auto nu dispare nicicând, ci doar devine mai concis.

Asemenea caracterelor bolizilor Porsche, de la generaţie la generaţie…

Comentarii