lukoil-banenr

Porsche Cayenne Hybrid vine la Geneva

Pilot Autoexpert

Deşi noul Porsche Cayenne Hybrid va fi prezentat la Geneva, se cunosc deja primele informaţii despre SUV-ul german. Acesta va fi propulsat de un motor V6 de 3,0 litri şi de unul electric ce vor oferi o putere totală de 375 CP şi un consum de doar 6,8 litri/100 km.

Potrivit britanicilor de la revista Autocar, propulsorul cu şase cilindri supraalimentat de provenienţă Audi va fi capabil să dezvolte 325 CP şi 440 Nm de cuplu şi va fi ajutat de un motor electric de 50 CP şi 250 Nm. Astfel, Cayenne Hybrid va genera cu 20 CP mai mult comparativ cu modelul Cayenne S cu motor V8 de 4,8 litri.

Puterea va fi transmisă către toate roţile prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală Torsen mai uşor şi mai compact, similar cu cel folosit de „vărul” Audi Q7.

Pachetul de baterii litiu-ion care alimentează motorul electric este montat sub podeaua portbagajului şi furnizează suficientă energie pentru ca SUV-ul să parcurgă 2 km în modul „full” electric cu o viteză de cel mult 50 km/h.

In ceea ce priveşte performanţele, Porsche Cayenne Hybrid va putea sprinta de la 0-100 km/h în numai 6,5 secunde şi va fi capabil să remorcheze o sarcină de până la 3,5 tone. Consumul mediu anunţat de producătorul din Stuttgart va fi de 6,8 litri la 100 km.

 

Comentarii