lukoil-banenr

Porsche a decis să face o investiție destul de bine gândită și importantă. Aceștia au cumpărat 10% din acțiunile constructorului croat Rimac Automobili. Astfel nemții planifică să conclucreze cu producătorul de hypercaruri la proiectarea propriilor modele echipate trenuri de propulsie pur ecologice.

Pilot Autoexpert

Compania Rimac a început să lucreze asupra primului său model Concept One, în anul 2009. Doi ani mai târziu, vehiculul echipat cu un tren de propulsie electric care dezvolta circa 1088 de cai putere, a debutat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul care avea un preț de start de un milion de euro, a fost asamblat într-un tiraj de 88 de exemplare.

Al doilea hypercar marca Rimac a fost prezentat în premieră mondială la începutul anului 2018. Modelul C_Two se laudă cu un un sistem hybrid care dezvoltă 1914 cai putere, o baterie de 120 kWh, o aerodinamică activă și chiar și un instructor de conducere virtual. Accelerarea lui C_Two de la 0-96 km/h durează doar 1,84 secunde, iar autonomia promisă de producător este de 650 de kilometri.

La fel, ținem să amintim că, compania Porsche lucreză la proiectarea primului hypercar propriu, care va purta numele de Taycan. Modelul va fi exhipat cu două motoare electrice care sumar vor livra circa 600 de cai putere, totodată fiind alimentate de la o baterie care va oferi o autonomie de 500 de kilometri. Porsche Taycan urmează să debuteze către anul 2020.

Comentarii