lukoil-banenr

Ceva la ce noi, putem doar visa, se va întâmpla în viitorul apropiat, în ţara vecină România. De la automarket.ro aflăm că Porsche Engineering lansează un program de master în inginerie auto în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj și va angaja 20 de ingineri software și mecanici până la sfârșitul anului.

FLYONE

Tinerii români pasionați de industria auto vor avea oportunitatea de a se perfecționa în domeniu prin intermediul unui program de master lansat de Porsche Engineering în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj.  Programul de master face parte din proiectul de dezvoltare al subsidiarei Porsche Engineering inaugurate la Cluj la finalul anului trecut 2015, care furnizează servicii de inginerie pentru industria auto și este deținută de constructorul german Porsche.

diselok

“Programul de masterat reprezintă un mare pas înainte pentru formarea unui număr mai mare de specialiști în această industrie. Studenții au acces la expertiza specialiștilor noștri, Universitatea Tehnică își îmbogățește oferta educațională cu un nou program de masterat și, nu în ultimul rând, compania noastră va putea recruta ingineri extrem de bine pregătiți”, explică Marius Mihailovici, Location Manager Porsche Engineering România.

Parteneriatul vizează studenții din ultimul an, dar și masteranzii din primul an, iar cei mai buni dintre aceștia vor primi chiar şi burse din partea companiei! Porsche Engineering urmăreşte să aibă 25 de studenți anual în cadrul programului de master care va debuta în anul universitar 2017-2018. De asemenea, Porsche Engineering negociază un parteneriat asemănător și cu Universitatea Babes-Bolyai.

Până va putea angaja studenții care finalizează programul de master, Porsche Engineering intenționează să recruteze 20 de ingineri până la sfârșitul acestui an, conform unui anunț făcut încă de la inaugurarea filialei din România. Compania caută ingineri software și ingineri mecanici specializați pe partea de dezvoltare a motorului și a trenului de rulare, dar și pe caroserie și componente electrice și electronice. Prin urmare, candidații trebuie să aibă cunoștințe solide de dezvoltare software sau tradițională.

porsche-normal

“Pentru filiala noastră din Cluj căutăm tineri ingineri de software și ingineri mecanici talentați, care să dețină cunoștințe tehnice în domeniu. Candidații ideali trebuie să fie pasionați de ingineria auto, să-și dorească să învețe, dar și să fie deschiși către provocările din domeniul mobilității și al dezvoltării de autovehicule”, spune Malte Radmann, director executiv Porsche Engineering.

Inginerii se vor ocupa de dezvoltarea de sisteme, de testarea anumitor componente și de digitalizare. Pe termen lung, obiectivul este dezvoltarea de software pentru mașini autonome, pentru comunicarea între mașini și pentru interfața om-mașină.

Astfel de servicii vor fi dezvoltate exclusiv la Cluj, deși Porsche Engineering are subsidiare și în Germania, Italia, Cehia și China. Software-ul dezvoltat de inginerii români de la Porsche Engineering în Cluj pot ajunge pe viitoarele modele lansate de Porsche, dar și pe modelele celorlalți constructori și producători de componente cu care colaborează compania. Pe termen lung, Porsche Engineering își propune să ajungă la câteva sute de angajați.

Comentarii