lukoil-banenr

Porsche nu simte criza: vânzări mai mari cu 14%

Grupului VAG i-a mers destul de bine în prima jumătate a anului. După ce Volkswagen a înregistrat vânzări mai mari cu 10.2 procente, un alt brand aflat sub umbrela VAG se laudă cu rezultate pozitive. Este vorba despre Porsche, care a anunţat oficial că livrările sale au crescut cu 14 procente în primele şase luni ale anului, comparativ cu 2011.

Pilot Autoexpert

Dealerii Porsche au reuşit să vândă în total 69.171 de maşini, dintre care 12.699 doar în luna iunie.

Bernhard Maier, membru în Consiliul de Conducere, Vânzare şi Marketing Porsche, a declarat: ”Ne-am continuat evoluţia pozitivă de anul trecut şi în prima jumătate a lui 2012. Cu toate acestea, nu putem ignora ceea ce se întâmplă în prezent, în industria auto. Vom continua să monitorizăm ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi vom fi gata să acţionăm atunci când va fi cazul. Până atunci însă, ne pregătim de o creştere cu două cifre la finalul lui 2012.”

De la începutul lunii ianuarie şi până în prezent, Porsche a vândut 14.388 de unităţi ale modelului 911, 15.601 de unităţi Panamera şi 34.727 de exemplare Cayenne, devenit deja un best-seller în gama constructorului din Stuttgart. Celelalte modele însumează în total 4505 unităţi.

 

Comentarii