lukoil-banenr

Porsche Panamera Sport Turismo Concept debutează la Paris

Porsche Panamera ar putea primi o versiune Shooting Brake, conform afirmaţiilor făcute de oficialii companiei germane. Totul a pornit de la o serie de zvonuri, care nu au fost nici confirmate şi nici infirmate, urmate de un set de fotografii care au apărut pe internet cu o zi înainte de deschiderea Salonul Auto de la Paris. Seara precedentă însă lucrurie s-au clarificat, cel puţin la nivel de cum este conceptul celor de la Porsche adus la Paris şi ce putem aştepta de la compania germană în cel mai apropiat timp.

Pilot Autoexpert

Din ce putem observa, Porsche Panamera Sport Turismo Concept reprezintă o versiune shooting brake a coupe-ului cu patru uşi al constructorului din Zuffenhausen. Acest model ar rivaliza noul Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, o altă premieră de la Paris. Spre deosebire de modelul de la Mercedes-Benz, versiunea Porsche este încă un concept, modelul de serie nefiind încă anunţat oficial. Este posibil ca Panamera Sport Turismo Concept să prefigureze viitoarea generaţie a lui Panamera şi eventualele versiuni ale sale.

Panamera Sport Turismo Concept prezintă un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare şi un motor cu ardere internă amplasat în faţă. La interior, conceptul are un design ce reprezintă o evoluţie futuristă faţă de ce este astăzi la bordul lui Panamera. Pe lângă modificarea dramatică a consolei centrale, selectorul treptelor de viteză dispare în favoarea unui set de butoane, iar aproape toate comenzile de pe consola centrală devin tactile, renunţând la numeroase butoane fizice.

Comentarii