lukoil-banenr

Porsche planifică un motor cu patru cilindri pentru modelele Cayman şi Boxster

Pilot Autoexpert

Germanii de la Porsche se gândesc de multă vreme la reducerea cilindreei pentru a respecta normele de poluare, iar primele eforturi au toate şansele să dea roade chiar în toamna acestui an, când Porsche va expune în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un motor nou, cu patru cilindri.

Din primele informaţii se cunoaşte că motorul va deriva din actuala unitate cu şase cilindri şi 3.8 litri. Noul propulsor va avea o capacitate de 2.5 litri şi va beneficia de noua tehnologie DFI (Direct Fuel Injection), de un singur turbocompresor şi de sistemul VarioCam Plus al celor de la Porsche.

Motorul ar urma să ofere nu mai puţin de 350 de cai putere şi un cuplu motor de 487 Nm. Resurse generoase, obţinute dintr-un motor care va fi capabil să atingă o turaţie de 7500 de rotaţii pe minut. De administrarea resurselor se va ocupa o transmisie PDK cu dublu ambreiaj, uşor revizuită.

Primele modele care candidează pentru adoptarea noului motor sunt actualele Cayman şi Boxster, o perspectivă mai îndelungată fiind planurile de a folosi această unitate cu succes în 2015 şi pe un model complet nou, entry-level.

Comentarii