lukoil-banenr

Compania Porsche a sistat asamblarea ultimelor modele diesel: Macan S Diesel și Panamera 4S Diesel. Totodată SUV-ul Cayenne, de ultimă generație așa și nu a primit o variantă pe motorină. Decizia este legată de cerea scăzută și înăsprirea normelor de emisii, scrie publicația Autocar.

Pilot Autoexpert

În anul 2017 au fost vândute 97.000 de unități ale modelului Porsche Macan, dintre care cele pe diesel prezintă o parte prea mică din aceste vânzări. Cota modelului Panamera echipat cu un propulsor diesel, în statistica vânzărilor la nivel mondial, nu a depășit nivelul de 15%. Paralel acestor indici statistici, se înregistrează 50% din vânzările totale revenite variantelor hybrid și 35% pentru cele cu motoare pe benzină.

CEO-ul companiei Porsche, Oliver Blume, într-un interviu pentru jurnaliștii Autocar, a declarat că vehiculele diesel nu mai sunt importante pentru companie. Acestea sunt populare doar în Europa, însă vânzările lor nu depășesc pragul de 15%. Din aceste considerente, producătorul a refuzat să investească în proiectarea noilor trenuri de propulsie diesel și s-a axat pe electrificarea gamei de modele.

Refuzul la modele diesel, este și un efect al scandalului celebru ”Dieselgate”, în care au fost implicate mărcile din grupul Volkswagen. În vara anului 2017, autoritățile nemșești au obligat producătorul Porsche, să recheme 22.000 de untăți ale modelului Cayenne, care foloseau propulsorul diesel de 3.0 litri, pentru a-i aplica o resoftare. Iar organizația ecologică Deutsche Umwelthilfe, a cerut ca aceștia să fie amendați cu o sumă de 110 milioane de euro!

Comentarii