lukoil-banenr

SUV-ul Porsche Macan revine în atenția publicului prin faptul că îşi extinde gama de motorizări cu un „benzinar” cu patru cilindri de numai 2.0 litri, împrumutat de la Volkswagen. Propulsorul este supraalimentat şi promite o putere totală de 237 de cai, dublată de un cuplu generos, de 350 Nm, livrat între 1500 şi 4500 de rotaţii.

Pilot Autoexpert

Motivul introducerii noului motor poate fi observat atunci când ne uităm la media de consum, anunţată oficial ca fiind de numai 7.5 litri/100 de kilometri, prețul modelului fiind și el mai mic decât cel al actualului Macan S situat între 55-60 de mii de euro.

Porsche revine la motorul cu patru cilindri2

Porsche-ul Macan cu patru cilindri va fi echipat în standard cu jante de 18 inch din aliaj şi va beneficia de numai două ţevi de eşapament dreptunghiulare, spre deosebire de fraţii săi mai mari.

Porsche nu a mai folosit un motor cu patru cilindri de la vechiul 968, un model produs între anii 1992 şi 1995. Propulsia acestuia era asigurată de un motor cu patru cilindri în linie, cu o capacitate de 3.0 litri, capabil să producă 240 de cai putere.

Porsche revine la motorul cu patru cilindri4

Porsche revine la motorul cu patru cilindri5

Comentarii