lukoil-banenr

Detalii despre interiorul noului Mercedes S-Klasse

În aşteptarea noii generaţii S-Klasse, Mercedes a dezvăluit primele imagini cu interiorul limuzinei sale. Noua generaţie va păstra liniile de design care au consacrat modelul în clasa navelor amiral premium, adăugând o notă exclusivistă şi mai multe gadget-uri.

Pilot Autoexpert

Planşa de bord păstrează linia fluidă, dar vine cu o nouă arhitectură orizontală, care accentuează impresia de sobrietate cu ajutorul iluminării ambientale de tip LED. Mercedes descrie totul ca pe o fuziune a aluminiului de la nivelul butoanelor cu lemnul nobil de la nivelul suprafeţelor de contact.

Totul încadrează un sistem multimedia complet nou, ajuns la a cincea generaţie, pentru care s-au scris 30 de milioane de linii de cod. Sistemul beneficiază de un procesor Intel Atom, folosit în prezent de computere, dar şi de o integrare perfectă a unei navigaţii asistate de Google.

Locul instrumentelor de bord este luat de două ecrane, cu o dimensiune de 12.3 inch. Primul oferă informaţii necesare rulării, în vreme ce al doilea se ocupă de sistemul multimedia. Nu lipsesc nici ecranele tactile pentru pasagerii de pe locurile din spate. Sistemul de operare al ecranelor va fi compatibil doar cu iOS-ul celor de la Apple.

Mercedes renunţă la vechii parteneri de la Bang and Olufsen şi colaborează cu Burmeister pentru sistemul de sunet inovativ, ce va fi disponibil doar pe versiunea de top – un ansamblu de 24 de boxe capabile să genereze 1500 Watt şi un efect de sunet 3D.

Germanii nu au neglijat nici sistemul de climatizare. Acesta dispune de o funcţie de ionizare, care purifică aerul înainte de a elibera unul dintre cele patru parfumuri, botezate sugestiv Freeside, Sports, Downtown şi Nightlife.

Oficialii germani au declarat pentru Autocar că dezvoltarea noului model s-a făcut mai mult pe baza variantei cu ampatament mărit, pentru a suplini absenţa vechiului Maybach. Asta face ca noua generaţie să câştige ceva mai mult loc pe bancheta spate, acolo unde automobilul oferă o mai amplă reglare a scaunelor pentru pasageri.

Scaunele vin acum cu şase programe diferite de masaj, precum şi cu un pachet de încălzire a cotierei şi a feţelor de uşă. De asemenea, tot la nivelul scaunelor, sistemul de ventilaţie al acestora poate fi reglate pe intensitate şi poate fi ajustat în aşa fel încât să acţioneze invers, pentru mai mult confort.

Inginerii din Stuttgart au şi redesenat scaunele din spate, acestea fiind prevăzute acum cu o centură de siguranţă prevăzută cu airbag pentru a reduce leziunile provocate cutiei toracice.

Mercedes se laudă şi cu cea mai bună insonorizare din segment – noul S-Klasse foloseşte peste 150 de componente de izolare fonică individuale.

Comentarii