lukoil-banenr

Într-un interview, acordat unui post de televiziune local, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că deputații nu vor vota noul proiect bugetar-fiscal, citează deschide.md.

Pilot Autoexpert

Nu ştiu sigur dacă putem vorbi despre o victorie a şoferilor monbilizaţi de nenumărate ori pentru a protesta contra majorărilor anunţate de legiutori, însă cel puţin pentru moment, deputaţii par să se fi răzgândit.

Amintim că potrivit proiectului, vinieta ar urma să coste de cel puţin două ori mai mult. De la 14 la 30 euro pentru o perioadă de 30 de zile, 90 de euro pentru 90 de zile, sau 180 de euro pentru jumătate de an, în loc de 50 de euro cum erau obişnuiţi şoferii.

Potrivit unor statistici, numărul vinietelor cumpărate pentru o perioadă de jumătate de an şi mai mult a crescut de la 6.600 până la 22.000 doar în primele nouă luni ale acestui an. În această perioadă, din taxele pentru viniete s-au acumulat venituri la bugetul de stat de peste 55 de milioane de lei, cu 23 de milioane de lei mai mult decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Comentarii