lukoil-banenr

Praga R1 – supercar ceh lightweight

Nu există nici un fel de cifră asociată acceleraţiei de la 0 la 100 km/h sau vitezei maxime, însă merită menţionat că Praga R1 este livrat la pachet în compania unui propulsor de doi litri, de provenienţa RenaultSport, capabil să pună la dispoziţia celui aflat la volan aproximativ 210 cai putere, ce nu sună chiar impresionant. Cu toate acestea, supercarul ceh cântăreşte doar 590 de kilograme, de unde rezultă un raport putere / masă de aproximativ 356 cai per tonă!

Pilot Autoexpert

Plus sistemul de tracţiune spate, transmisie secvenţială cu şase rapoarte, pachetul tehnic continuând cu diferenţialul blocabil şi structura monococă realizată din fibră de carbon. Viitorii clienţi vor primi şi amortizoare Koni, ambreiaj AP Racing, plus unitate de control marca Motec, rezultatul final fiind condimentat cu o aerodinamică exemplară, specifică unui bolid de curse, deoarece noul Praga R1 chiar este un automobil de curse, supercarul ceh nefiind omologat pentru a putea circula pe drumurile publice.

Supercarul Praga R1 va fi construit manual în Republica Cehă şi va fi disponibil la vânzare contra unei sume de minim 98.000 de euro.

Comentarii