lukoil-banenr

Prima cursa de Formula 1 din sezonul 2012: Button învinge la Melbourne

Dupa numeroase speculatii facute înaintea sezonului, legate în special de revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 dupa o pauza de 2 ani, dar si de modificarile aduse sistemului de evacuare, editia din 2012 a Marelui Premiu al Australiei s-a reluat vineri, o data cu primele antrenamente.

Pilot Autoexpert

Sesiunea de calificari a consemnat câteva surprize, cele mai importante fiind clasarea pilotului Romain Grosjean (Lotus) pe locul 3 si iesirea în decor a principalului pilot Ferrari, Fernando Alonso, fapt pentru care acesta a plecat în cursa de pe pozitia a 12-a a grilei de start.

Runda a treia a sesiunii de calificari a fost una dintre cele mai animate din ultimii ani, înregistrându-se numeroase schimbari de lider. Mai mult, înaintea ultimului tur de pista permis de regulament, patru piloti angajati în lupta pentru locul 2 erau despartiti de numai o zecime de secunda.

Pole-position-ul a fost obtinut de Lewis Hamilton, cu timpul de 1:24.922, acesta fiind urmat la numai doua zecimi de secunda de celalalt pilot al echipei McLaren Mercedes, Jenson Button. Însa acesta si-a luat revansa în cursa, unde l-a depasit pe coechipierul sau dupa primul tur, trecând în fruntea plutonului si ramânând acolo pâna la finalul cursei.

Button a fost urmat pe a doua pozitie a podiumului de campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel, care a profitat de aparitia Safety Car-ului pentru a-l depasi pe Hamilton, dar si de abandonul lui Michael Schumacher aflat în fata sa la începutul cursei. Locul trei i-a revenit lui Hamilton, acesta fiind urmat de Mark Webber si Fernando Alonso.

Comentarii