lukoil-banenr

Prima schiţă oficială a celui mai performant hybrid Toyota

Pilot Autoexpert

Conceptul care va debuta la Frankfurt aniversează 16 ani de tehnologie hybridă de la Toyota, care a vândut peste 5.5 milioane de unităţi echipate cu sistem de propulsie hybrid, prag atins la finele lunii trecute.

Toyota Yaris Hybrid R Concept este bazat pe versiunea cu trei uşi a noului Yaris şi îmbină noua motorizare 1.6 GRE dezvoltată de Toyota Motorsport Gmbh cu două motoare electrice. Împreună, cele trei propulsoare furnizează un sistem de tracţiune integrală şi prezintă reprize impresionante. La fel ca în modelul de competiţie TS030 HYBRID, sistemul hybrid integrează un condensator foarte puternic, capabil să înmagazineze rapid un nivel ridicat de energie, acumulată în timpul frânării, pe care să o livreze apoi motoarelor electrice în vederea optimizării propulsiei.

Cu excepţia prezentării schiţei oficiale a conceptului Yaris Hybrid R, Toyota a anunţat că va lansa 16 hybrizi noi sau actualizaţi până la sfârşitul anului viitor. Portofoliul de hybrizi al companiei Toyota include 23 de modele full-hybrid şi este disponibil în 80 de ţări.

Comentarii