lukoil-banenr

Prima victorie Mercedes-Benz la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

Pilot Autoexpert

Luni seara, în cursa de anduranţă de la Nurburgring, desfăşurată pe varianta extinsă de peste 25 de kilometri, la capătul a 88 de tururi parcurse într-un interval de 24 de ore, echipa de client Black Falcon a trecut prima linia de sosire cu Mercedes-Benz SLS AM GT3, al cărui lider a fost cvintuplul campion de DTM Bernd Schneider.

Alături de coechipierii săi Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen şi Nicki Thiim, Schneider a terminat cursa cu un avans de două minute şi 39 de secunde în faţa echipei Marc VDS condusă de Maxime Martin, care a concurat cu un BMW Z4. Martin a pus serioase probleme celor de la Mercedes-Benz pe parcursul cursei, având perioade în care a fost cu 20 de secunde pe tur mai rapid, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulţumească cu locul doi.

Ultima poziţie de pe podium a revenit tot celor de la Mercedes-Benz prin intermediul echipei ROWE, care a ocupat şi locul patru în faţa unui Audi R8 pilotat de câştigătorii ediţiei de anul trecut, Markus Winkelhock, Marcel Fassler, Frank Stippler şi Mike Rockenfeller.

BMW şi-a mai adjudecat şi un loc şase prin echipajul format din Dirk Adorf, Claudia Hurtgen, Jens Klinmann şi Martin Tomczyk, în timp ce primul Porsche apare abia pe locul şapte prin intermediul echipei Manthey Racing.

Cursa de anduranţă de la Nurburgring din acest an a fost întreruptă timp de peste nouă ore din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut asupra circuitului.

Comentarii