lukoil-banenr

Primele detalii despre noua generaţie Peugeot 308

Acum, când Volkswagen Golf reuşeşte să câştige cele mai importante distincţii ale anului iar Ford Focus se vinde foarte bine în Europa, cei de la Peugeot se văd nevoiţi să inventeze ceva deosebit pentru viitoarea generaţie 308.

Pilot Autoexpert

Laurent Blanchet, şeful de produs Peugeot, este primul oficial al Leului care promite o ofensivă puternică şi anunţă că viitorul 308 va fi complet diferit de actualul model. Compacta este descrisă ca fiind o combinaţie dintre un sedan şi un hatchback, gata să împrumute linii de design de la conceptul Onyx, expus de Peugeot în cadrul Salonului Auto de la Paris, de anul trecut.

Blanchet a dezvăluit şi că modelul de serie va adopta o gardă la sol ceva mai redusă, console mai mici şi o capotă mult mai coborâtă decât cea a modelelor actuale.

Suportul tehnologic pentru aceste noi modificări va fi asigurat de o nouă platformă PSA, denumită EMP2, care se ghidează după acelaşi principiu de modularitate ca în cazul platformei MQB de la Volkswagen.

Graţie folosirii acestei platforme, viitorul Peugeot 308 va scăpa de 70 de kilograme şi va avea o masă totală aproximativă de 1300 kilograme.

Înlocuitorul actualei generaţii Peugeot 308 va fi dezvăluit în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Comentarii