lukoil-banenr

Precum vă spuneam deja în 2013, Citroen C4 Cactus este primul model din gama de vehicule cu preţ accesibil „C-Line”. Primele imagini ale versiunii de serie a acestui crossover au apărut la cinci ani de la lansarea gamei DS şi la 136 de ani de la naşterea lui Andre Citroen, fondatorul mărcii franţuzeşti. Prezentarea oficială a lui C4 Cactus este programată pentru 6 februarie 2014, în timp ce lansarea este stabilită pentru Salonul Auto de la Geneva.

Pilot Autoexpert

În raport cu conceptul cu acelaşi nume, versiunea de serie a lui C4 Cactus prezintă acelaşi design distinctiv. Cel mai semnificative diferenţe sunt la nivelul geamurilor laterale şi al montantului C, care au primit forme pretabile pentru producţie, alături de încuietori, mânere pentru portiere şi alte elemente de acest gen. În mod surprinzător, sistemul „Airbumps” este prezent: acestea sunt capsulele de aer integrate în ornamentele de culoare maro care îmbracă portierele. Ele asigură elasticitatea panourilor şi evită zgârieturile şi avariile caroseriei care au loc în parcări prin deschiderea neatentă a portierelor sau alte mici incidente nefericite, cum ar fi o lovitură de la un cărucior de cumpărături.

Citroen-C4-Cactus-04

Citroen-C4-Cactus-05

Impresionează și interiorul care este preluat aproape integral de la concept.

Ideea de personalizare pe care au încercat francezii de la Citroen să le-o insufle clienţilor este prezentă şi în cazul lui C4 Cactus, explică Frederic Duvernier, designerul exterior al conceptului, care anunţă posibilitatea alegerii culorii pernelor de aer care echipează acest model, clienţii având la dispoziţie o gamă largă de culori.

Citroen-C4-Cactus-03

Citroen-C4-Cactus-02

Comentarii