lukoil-banenr

Primele imagini cu SLC

La începutul acestui an, Gordon Wagerner, șeful de design de la Mercedes-Benz, ne-a spus că nemții pregătesc un nou model, cu un design dinamic, inspirat după SLS. Acum, odată cu apariția acestor fotografii, care prezintă coupé cu trăsături asemănătoare SLS-ului, dar cu un ampatament mai mic, putem spune că Wagerner nu ne-a mințit.

Pilot Autoexpert

Astfel, se pare că lucrurile se mișcă repede în privința lansării unui frate mai mic al SLS-ului, botezat SLC. E drept că la nivelul informațiilor suplimentare, noutăți nu sunt, însă este de așteptat ca sub capota coupé-ului să se afle un motor V8, nou-nouț, supraalimentat, de 4 l. În aceste condiții ar rezultao putere de 500 CP și o accelerare de la 0 la 100 km/h în aproape 4 secunde. De asemenea, ca o alternativă, Mercedes ar mai putea oferi și motorizarea V6, de 3,5 l, care echipează acum gama SLK.

Dacă actualul SLS este cotat la 200.000 euro și are drept competitori modele precum Ferrari 458 Italia, sau Aston Martin DBS, SLC-ul va ataca un segment mai mic, urmând să rivalizeze cu Porsche 911, Aston Martin V8 Vantage sau Jaguar F-Type, prețul urmând să ajungă la jumătatea SLS-ului. Adică undeva în jurul sumei de 100.000 euro.

Cu toate că avem deja primele imagini și chiar câteva speculații tehnice, SLC nu este nici pe departe gata de lansare, urmând cel mai probabil să ia naștere peste 2 ani. Până atunci, ne așteptăm însă la un concept care ar putea fi prezentat anul viitor, sau la fotografii-spion cu o deghizare cât mai minimală.

Comentarii