lukoil-banenr

Primele imagini şi detalii oficiale ale noii generații Lexus IS

Modelul de segment mediu vine să concureze într-un segment extrem de disputat, unde mai activează BMW Seria 3 şi Audi A4. Designul noului model nipon este inspirat de liniile conceptului LF-CC, expus în toamna anului trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris. Nu lipseşte grila trapezoidală, devenită deja o marcă dominantă a designului Lexus. Blocurile optice au căpătat un design agresiv, fiind acum mai ascuţite şi echipate cu lumini LED de forma literei ”L”. Pentru a amplifica caracterul agresiv, Lexus a echipat exemplarele dezvăluite şi cu pachetul F-Sport, care plusează la capitolul design cu o grilă mai mare şi uşor revizuită şi un spoiler nou.

Pilot Autoexpert

La interior, Toyota a ales un habitaclu orientat către şofer, mai ergonomic şi cu un spaţiu interior generos, datorită ampatamentului mărit. Potrivit comunicatului emis de Toyota, ampatamentul mărit şi scaunele mult mai subţiri garantează cel mai mare spaţiu pentru genunchi din segment pentru cei de pe bancheta din spate. Poziţia la volan a devenit şi ea mai sportivă, planşa de bord este completată de sistemul multimedia Lexus, de un ceas analog şi de comutatoare electrostatice pentru instalaţia de climatizare.

Lexus a precizat că, în Europa, modelul de segment mediu va fi disponibil în momentul lansării doar cu versiunile IS250 şi IS300h. Acesta din urmă reprezintă o premieră, fiind primul IS din istorie cu propulsie hybridă.

Mai multe detalii vor fi disponibile în momentul debutului public, fixat în data de 14 ianuarie.

Comentarii