lukoil-banenr

Primele imagini şi informaţii oficiale cu noul Renault Clio Cup

Primele detalii ale versiunii de competiţie a noului Clio sunt publicate oficial – Clio Cup, un model care va debuta pe piaţă în septembrie 2013 şi va avea un preţ de pornire de 37.800 euro fără TVA. Acesta dezvoltă 220 CP şi 270 Nm dintr-un motor 1.6 turbo, putere pe care o struneşte utilizând o transmisie secvenţială cu şase trepte şi un diferenţial faţă cu alunecare limitată. Versiunea de competiţie a lui Clio va fi utilizată atât în raliuri, cât şi în competiţia monomarcă Clio Cup.

Pilot Autoexpert

Diferenţele de ordin estetic sunt minime comparativ cu veriunea standard – partea frontală ceva mai agresivă, o fantă de aerisire montată pe plafon, un set de jante din aliaj Speedline Corse de 17 inch şi un eleron spate. Potrivit inginerilor Renault, eleronul spate oferă o forţă de apăsare de 40 kilograme la 201 km/h.

Clio Cup mai are un sistem de frânare AP Racing, amorizoare reglabile ZF-Sachs şi un sistem de telemetrie la bord. Ceasurile de bord sunt digitale, iar habitaclul este ocupat cu toate elementele obligatorii pe un model de competiţie, de la scaune scoică cu centuri de siguranţă cu fixare în cinci puncte, până la rollcage şi sistem anti-incendiu.

Comentarii