lukoil-banenr

Primele informaţii cu noul Chevrolet Trax, bazat pe Opel Mokka

Prima oara cand am auzit de Chevrolet Trax a fost cu 5 ani in urma, cand GM a prezentat, la Salonul Auto New York 2007, trei concepte de masini destinate traficului urban: Beat, Groove si Trax. Beat a devenit ulterior noul Chevrolet Spark, iar acum Trax va deveni, in mod oficial, cel mai mic crossover din gama Chevrolet, urmand a fi inaugurat in premiera mondiala la Salonul Auto Paris 2012.

Pilot Autoexpert

Deloc surprinzator, Chevrolet Trax preia platforma tehnica a varului de concern, Opel Mokka, insa ofera un aspect mult diferit de al crossoverului germanilor. Astfel, partea frontala este impunatoare, cu o grila de mari dimensiuni deja cunoscuta de la Cruze sau Orlando si faruri rectangulare care ii imprima masinii un caracter robust si familiar.

Bosajele rotilor sunt proeminente, iar muchia inferioara usor ascendeta a suprafetei vitrate laterale ii confera lui Chevrolet Trax dinamism, dar si un sentiment de siguranta ridicat. Interiorul se anunta foarte spatios raportat la gabaritul compact, iar materialele si echiparea vor contribui la obtinerea unui foarte bun raport pret/echipare.

Chevrolet Trax urmeaza sa ajunga in showroomuri incepand cu primavara lui 2013, urmand a beneficia de motorizari de mic litraj, care pun accentul pe consumul cat mai scazut si emisiile cat mai reduse de CO2. Preturile vor fi comunicate la inceputul lui 2013, anuntandu-se deosebit de competitive in segmentul crossoverelor de clasa mica.

Comentarii