lukoil-banenr

Primul kit de tuning pentru hypercarul Ferrari F12 Berlinetta

Ferrari F12 Berlinetta, cea mai nouă creaţie a constructorului italian, este modificată de tunerul Novitec Rosso. În timp ce mărcile de volum tind să primească multă putere din partea tunerilor, situaţia e diferită pentru Ferrari, care a reuşit să stoarcă aproape tot ce se putea din unitatea V12 de 6.2 litri, din acest motiv tunerii nu au putut să obţină mai mult de 23 CP şi 13 Nm în plus.

Pilot Autoexpert

Astfel, după tratamentul obţinut, Ferrari F12 Berlinetta dezvoltă 763 CP la 8.500 rpm şi 703 Nm la 6.300 rpm. Modelul poate acum să atingă o viteză maximă cu 5 km/h mai mare – 345 de km/h. Creşterea puterii maxime se datorează creşterii turaţiei maxime a motorului, care poate urca până la 8.500 rpm. Pachetul de tuning al celor de la Novitec Rosso este completat de un set de jante din aliaj uşor de 21 inch pentru faţă şi 22 inch pentru puntea spate, îmbrăcate cu anvelope de performanţă de la Pirelli.

Pachetul aerodinamic de la Novitec Rosso pentru F12 Berlinetta nu este încă gata, dar tunerii promit să lanseze şi un asemenea element pentru supercarul italian. Până atunci, clienţilor li se pune la dispoziţie un kit de suspensie, care reduce garda la sol cu 40 milimetri. Respectiva suspensie poate fi echipată cu un element care ridică partea frontală a lui F12 Berlinetta cu 40 milimetri la apăsarea unui buton, pentru a permite trecerea peste mici obstacole de pe şosea. O altă opţiune de personalizare poate fi găsită la nivelul evacuării, echipată cu supape controlate electronic, care pot schimba sunetul motorizării prin intermediul comenzii Manettino de pe volan.

Preţul pachetului de modificări încă nu a fost anunţat.

Comentarii