lukoil-banenr

Primul LFA cu pachetul Nűrburgring, livrat în Europa

Pachetul Nűrburgring transformă orice LFA într-o mașină ideală pentru circuit, dar este oferit într-o serie limitată. Totuși, un exemplar echipat cu acest kit a fost achiziționat pentru prima dată în Europa.

Pilot Autoexpert

Pachetul denumit după celebrul circuit german pregătit pentru Lexus LFA a fost anunțat prima dată în martie 2010 și a fost introdus în cadrul Salonului Auto de la Geneva anul trecut. Chiar dacă pachetul Nűrburgring este compatibil cu toate exemplarele LFA, producția a fost limitată la doar 50 de unități. Cu alte cuvinte, doar 10% dintre proprietarii supercarului pot să beneficieze de îmbunătățirile incluse.

Totuși, recent a fost livrat pentru prima dată în Europa un exemplar Lexus LFA Nűrburgring Edition, achiziționat de un cetățean britanic. Mașina dispune de o caroserie realizată din fibră de carbon, este pusă în mișcare de un motor V10 de 4.8 litri îmbunătățit, care produce 570 CP. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze secvențială cu șase trepte, de asemenea revizuită. Din această combinație rezultă un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, înainte de a se ajunge la viteza maximă de 325 km/h.

Pachetul Nűrburgring mai include printre altele suspensiile modificate și un set de jante specifice. Paleta de culori pentru exterior este alcătuită din patru nuanțe, mai exact negru, negru mat, alb și portocaliu, aceasta din urmă fiind aleasă și de clientul din Europa.

Comentarii