lukoil-banenr

Primul lot al VW-ului XL1 va include doar 50 de unităţi

Volkswagen XL1 va exista iniţial într-o serie limitată de 50 de unităţi, urmând să fie completată pe măsură ce apar şi cereri pentru modelul respectiv. Vestea aparţine americanilor de la AutoblogGreen, care au discutat cu managerul de produs Volkswagen din Statele Unite ale Americii, care le-a explicat că XL1 va fi oferit în regim de leasign. Cei de la Volkswagen au ales această soluţie pentru a putea examina mai atent primele unităţi ale lui XL1 şi pentru a putea obţine informaţii complete privind utilizarea modelului de-a lungul timpului de consumatori reali.

Pilot Autoexpert

VW XL1 este echipat cu un motor TDI de 800 centimetri cubi, care are doi cilindri şi dezvoltă 47 CP, completat de un motor electric de 27 CP, alimentat de un set de acumulatori de 5.5 kWh. Împreună, cele două motoare formează un sistem hybrid care înregistrează un consum mediu uimitor de 0.9 litri la sută în regim mixt şi cu emisii de CO2 de 21 grame pe kilometru.

Costurile ridicate ale lui XL1, care împiedică sistemul clasic de comercializare, sunt legate de caroseria şi şasiul din fibră de carbon, necesare pentru a reduce masa modelului la cel mai mic nivel posibil. Forma caroseriei lui XL1 îi aduce un alt record, cel pentru cel mai aerodinamic automobil de serie din lume, graţie cofiecientului de frecare cu aerul de 0.189.

Comentarii