lukoil-banenr

Mașinile Mini sunt cunoscute ca unele stilate, compacte și capabile să-ți ofere multă plăcere la volan. Mini One este modelul care reprezintă acest brand și se caracterizează prin dimensiunile compacte și caroseria cu două portiere. Iată că timpurile se schimbă iar odată cu ele și cerințele, rezultatul fiind un Mini One cu 5 portiere!

Primul Mini One cu 5 portiere va fi lansat în cadrul salonului Auto de la Geneva iar vânzările vor fi anunţate imediat după eveniment. Astfel, modelul entry-level va fi unul extrem de modest iar sub capotă se va regăsi un propulsor în trei cilindri de 1,2 litri volum și doar … 75 CP! Cunoscut drept o mașină cu o ținută de drum impecabilă, această motorizare pare extrem de absurdă, la fel cum sunt și performanțele. Astfel, sprint-ul pînă la 100 km/h este realizat în 13,4 sec. !

FLYONE

Mini-One-5Door-2

Cei de la Mini declară că nu performanțele ci consumul redus de carburant și emisiile de CO 2 sunt atuul acestei versiuni. Astfel, Mini One are nevoie de 5.2 l pentru a parcurge 100 km având emisii de CO2 egale cu 121 g/km. Totuși, trebuie să recunoaștem că nici la acest capitol Mini One cu 5 portiere nu are cu ce se lăuda. Am încercat să comparăm aceste performanțe cu a unei Dacia Sandero care este pusă în mişcare de un propulsor cu o configuraţie asemănătoare, în 3 cilindri şi 1200 cmc.

diselok

Astfel, consumul mediu al Daciei este practic identic – 5,9 l pentru 100 km parcurși, accelerația 0-100 km/h este realizată în 13,6 sec iar emisiile de CO2 fiind de 137 g/km. După cum observați, doar la capitolul emisii CO2 Mini are un avantaj dar ținând cont de faptul că Sandero este mai voluminos, diferenţa nu este surprinzător de mare.

Comentarii