lukoil-banenr

Primul sedan de la Ferrari

Pilot Autoexpert

Te-ai gândit măcar o dată cum ar arăta un Ferrari sedan? Ei bine, ceea ce vezi în fotografii este un fel de bunic al limuzinelor cu valenţe sportive de astăzi, sau mai exact este primul şi singurul Ferrari Pinin Sedan, un concept realizat în anul 1980 care a fost realizat pentru celebrarea aniversării cu numărul 50 a lui Pininfarina. Iniţial, maşina a fost doar o caroserie, dar ulterior, inginerii s-au gândit că ar fi foarte bine dacă ar adăuga un motor V12 de 5.0 litri, în stare să producă 360 CP. Zis şi făcut.

Apoi, designerii s-au întrebat cum ar trebui să arate interiorul. Au propus printre altel pielea deschisă la culoare, iar apoi i-au rechemat pe ingineri, pentru că maşina trebuia să fie dotată cu mai multe comenzi pentru reglarea automată a scaunelor şi cu un radio care să permită şi conectarea unor căşti. În plus, cineva trebuia să se ocupe şi de comenzile de pe consola centrală, acolo unde este plantată o manetă a schimbătorului de viteze care seamănă dintr-un anumit unghi cu un pion dintr-un set de piese foarte scumpe.

De ce a revenit maşina asta în centrul atenţiei acum? Pentru că va fi scoasă la licitaţie în Londra, pe 26 octombrie şi se aşteaptă să se obţină de pe urma acestei maşini în jur de 640.000 de Euro. Până una alta, ne oprim aici cu vorba şi te poftim să priveşti maşina în fotografii.

Comentarii