lukoil-banenr

Primul teaser cu Peugeot 408 prezentat în China

Pilot Autoexpert

Pe 25 ianuarie, adică într-o săptămână, Peugeot lansează modelul Peugeot 408, dar nu vă entuziasmaţi, nu este ceea ce o sa primim şi noi, ci doar pentru China. Versiunea chineză, după cum echivoc se menţionează în presa internaţională, ar fi un fel de caroserie sedan a lui Peugeot 308, în Europa zvonindu-se că următoare berlină va purta indicativul 508.

Astfel în China, joint-venture-ul DongFeng-Peugeot, cei care vor produce „408-ul chinezesc” au lansat primele imagini teaser cu acest model. Lungimea acestui model este dată de cei de la Auto Sina ca fiind 4,68 metri, cam cât actualul Peugeot 407, iar într-una din poze se observă că spatele nu prea este de notchback, ci tinde spre forma unui sedan.

Ampatamentul, cu cei 2,78 metri ai săi, este, de asemenea, mai lung cu 18 centimetri decât cel al unui Peugeot 308, deci nu ştim dacă să luăm de bună partea că ar fi o extensie a gamei 308, sau este o versiune de sine stătătoare destinată doar Chinei. După cum se poate observa şi calitatea materialelor din interior este mai „chinezească”, trăsătură care ne face să excludem supoziţia că aceeaşi versiune ar putea ajunge şi în Europa. Pe de altă parte interiorul ţinteşte puţin a 308, pentru a spori şi mai mult confuzia. Totul va fi clarificat pe 25 ianuarie, când vom afla ce este şi cui se adresează acest model.

 

Comentarii