lukoil-banenr

Volumul total de investiţii a producătorilor mari, în proiectarea şi asamblarea maşinilor electrice şi hybride, constitue circa 90 de miliarde de dolari SUA, anunţă Reuters. Totodată, maşinile pe propulsie alternativă ocupă doar 1%, din numărul total al maşinilor vândute pe piaţa mondială.

Pilot Autoexpert

Unul din producătorii care investeşte sume impresionante în dezvoltarea automobilelor pur ecologice este Ford. În cadrul Salonului Auto de la Detroit, reprezentanţii companiei au declarat că până în anul 2022, va investi pentru lărgirea gamei de EV-uri, circa 11 miliarde de dolari. Astfel în următorii patru ani, Ford planifică să prezinte 40 de plug-in hybride şi vehicule pur electrice.

Mai devreme, cei de la Mercedes-Benz, la fel au anunţat că vor dezvolta 10 automobile full electrice şi circa 40 de modele hybride, pentru care va cheltui circa 12 miliarde de dolari.

Crossoverul electric Mercedes-Benz EQC, se va lansa pe piaţă în 2019

Totuşi la moment, cele mai mari investiţii în sumă de 40 miliarde de dolari, sunt declarate de concernul Volkswagen. Către anul 2030, aceştia planifică să electrifice întreaga gamă de modele pe care le produce.

Nu rămân în urmă nici producători chinezi, tot mai mulţi dintre care refuzând să mai producă maşini cu motoare convenţionale. Ba mai mult, compania chineză Chongqing Changan Automobile, va refuza la motoarele tradiţionale deja către anul 2025 şi va investi 15,1 miliarde de dolari într-o nouă strategie de electrificare.

 

Una din modele electrice ale producătorului chinez Chongqing Changan Automobile — Benni EV

 

Comentarii