lukoil-banenr

Proprietarii de automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine vor putea avea probleme când vor cumpăra vinietat, dacă nu vor achita amenzile pentru încălcările înregistrate de camerele de supraveghere a traficului rutier.

Pilot Autoexpert

Cel puțin așa prevede un acord semnat între Serviciul Vamal și Ministerul Afacerilor Interne. Autoritățile au găsit o soluție pentru ai sancționa pe șoferii cu plăcuțe de înmatriculare străine, care încalcă regulamentul circulației rutiere și se eschivează de la plata amenzilor. Aceștia vor fi trași pe dreapta chiar la frontieră. În urma unui acord semnat între MAI și Serviciul Vamal, vameșii vor avea acces la baza de date a Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier. În acest sens vameșii vor putea avea rolul de agent constatator și vor avea dreptul să întocmească un proces verbal iar proprietarilor de automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine. Acestora li se va pune la dispoziție să achite amenzile în termenii stabiliți de lege. Autoritățile susțin că cei care nu vor fi de acord, vor avea de suporta consecinţe. Una dintre acestea este interdicţia de a cumpăra vinieta. Măsurile vor fi putea puse în aplicare după ce va fi elaborată o variantă finală de colaborare între cele două instituţii.

Conform statisticilor Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier , 10 la sută dintre abateri sunt comise de către proprietarii maşinilor înregistrate în stânga Nistrului, în străinătate, dar şi de cei care tranzitează Moldova.

poza: agora.md

Comentarii