lukoil-banenr

Iată că după ce săptămâna trecută, un grup de posesori de automobile înmatriculate în străinătate şi-au manifestat dezacordul în legătură cu decizia autorităţilor de a scumpi vinieta, ieri seara, 22 martie, un nou protest de amploare a avut loc în capitală. De această dată, potrivit organizatorilor, au fost mai mult de 100 de maşini.

Pilot Autoexpert

Automobiliştii şi-au dat întâlnire sub podul de la Telecentru, de unde au pornit în coloană şi s-au deplasat prin tot oraşul, iar punctul final a fost Calea Ieşilor, de unde şi-au luat rămas bun. În timpul marşului, coloana a fost supravegheată de agenţii de patrulare.

Citat de ProTV, Iurie Tesa, organizatorul manifestului, a mulţumit participanţilor şi a ţinut mai multe discursuri. Totodată, în numele tuturor, Iurie şi-a exprimat îngrijorarea şi vizavi de faptul că s-ar putea scumpi din nou carburanţii sau taxele de drum. În acest sens, au semnat o petiţie adresată autorităţilor, prin care le cer să-şi revizuie deciziile.

Amintim că proprietarii maşinilor înmatriculate în străinătate vor avea de achitat un preţ practic dublu pentru pentru o singură lună, care a crescut de la 14 la 30 de euro, iar pentru trei luni taxele s-au ridicat de la 50 euro la 180 euro, de peste trei ori mai mult!

Între timp, comunitatea pare a fi împărţită în două tabere, cei care protestează faţă de scumpiri şi cei care le susţin, invocând faptul că proprietarii de automobile înmatriculate în străinătate au încercat de fapt să ocolească taxele de vămuire şi import, iar pe lângă aceasta, nu respectă prevederile regulamentului circulaţiei rutiere.

Numai pentru o perioadă scurtă a lunii martie, angajaţii Serviciului Vamal au eliberat viniete în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, bani care nu se ştie dacă vor ajunge vreodată să fie utilizaţi la reparaţia drumurilor.

3194411 3194431

Comentarii