lukoil-banenr

Armura grea care ascunde prototipul unui nou crossover marca Volvo, vorbeşte despre faptul că testele abia au început şi că pe măsură ce trece timpul, maşina se va mai dezgoli. Acum însă, este foarte dificil să înţelegem ce design va adopta micuţul off-roader suedez.

Pilot Autoexpert

Programat pentru debut spre sfârşitul anului 2017, ori, început de 2018, noul Volvo XC60 va deveni cel de-al patrulea model din gama constructorului suedez, după XC90, S90 şi V90, lansat sub „protectoratul” chinezilor de la Geely. Maşina urmează a fi construită pe o platformă flexibilă, denumită SPA şi care este utilizată pentru modelele enumerate mai sus dar şi pe viitoarele XC40 şi S40. Experţii de peste oceane, susţin că maşina este foarte apropiată ca dimensiuni de generaţia precedentă a lui XC60 care măsoară în jur de 4.628 de mm lungime. Fapt greu de dovedit, aşa cum tendinţele constructorilor auto sunt de obicei în creştere, iar fiecare model nou lansat creşte la rândul lui.

Din păcate, camuflajul maşinii nu ne permite să pătrundem dincolo de el, însă câteva detalii totuşi au fost lăsate la vedere. În special, vorbim despre blocurile optice faţă, care au moştenit trăsătura caracteristică a luminilor de zi în forma ciocanului lui Thor. Se pare că acestea au devenit cartea de vizită Volvo şi producătorul nu va renunţa prea curând la ele, drept dovadă sunt şi pozele cu conceptele XC40 şi S40.

Cât despre tehnologii moderne şi propulsoare, aici totul este limpede. Vom vedea motorizări de 2.0 litri, turbo-aspirate toate, atât în versiunea diesel cât şi pe motorină. Nu vor fi excluse nici hybrid-urile, care câştigă din ce în ce mai mult teren. La un asemenea model tracţiunea integrală va fi oferită doar opţional sau pe modelele cu echipare de top, iar în versiunea de bază, crossover-ul XC60 va acţiona doar roţile punţii faţă.

VolvoXC60-2 VolvoXC60-3

Comentarii