lukoil-banenr

PSA Peugeot-Citroen va rămâne cu un centru de cercetare şi dezvoltare mai puţin

Pilot Autoexpert

PSA Peugeot-Citroen încearcă să-şi reducă la minimum cheltuielile în vederea supravieţuirii în contextul economic dificil al pieţei auto din Europa, de aceea o nouă măsură a companiei franceze vizează închiderea şi vânzarea unor proprietăţi folosite de cele două mărci auto din portofoliul său. De data aceasta, se face referinţă la centrul de cercetare şi dezvoltare din Meudon-la-Foret, o surburbie din Paris, care va fi închis pentru a reduce costurile.

„Ne concentrăm pe siturile noastre industriale şi este normal să ne apropiem activităţile atunci când acest lucru este avantajos”, a explicat Cecile Daimde, purtător de cuvânt PSA Peugeot-Citroen. Din fericire pentru angajaţii PSA, niciunul dintre salariaţii centrului respectiv nu-şi va pierde locul de muncă. Francezii spun că le-au oferit salariaţilor poziţii noi în cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare de la Velizy, în timp ce alţii au primit propuneri de mutare la uzina din Poissy.

Concernul PSA va încerca să obţină 200 de milioane de euro în 2013 prin vânzarea de proprietăţi. De asemenea, PSA va economisi încă două miliarde de euro prin disponibilizări şi prin reducerea producţiei la unele situri de producţie. Pentru a realiza acest lucru, compania franceză va disponibiliza 17% din forţa de muncă până la finele anului viitor. În 2012, PSA Peugeot-Citroen a înregistrat o pierdere operaţională de 576 milioane de euro.

Comentarii