lukoil-banenr

PX-MiEV II îl prefigurează pe noul Mitsubishi Outlander

Pentru ediţia din acest an a Salonului Auto de la Tokyo, cei de la Mitsubishi au de prezentat printre alte modele un Mirage şi un PX-MiEV II. Să începem totuşi cu al doilea, care poartă un nume excelent pentru o imprimantă nouă. În fine, dacă ar fi să-l compari cu primul concept PX-MiEV care a fost expus în urmă cu doi ani tot la Tokyo, ai putea fi tentat să spui că PX-MiEV II nu este prea diferit.

Pilot Autoexpert

Totuşi, dacă vei privi cu mai multă concentrare, vei constata că unele detalii au fost modificate parcă în scopul prezentării unui concept premergător unei versiuni pentru producţie. Elementele ar fi barele de protecţie, farurile, stopurile, forma spatelui şi a jantelor.

În locul propulsorului de 1.6 litri, noul concept va ascunde sub capotă un motor de 2.0 litri MIVEC cu patru cilindri, capabil să producă 93 CP. Acesta se va înfrăţi cu două motoare electrice de 60 kW (80 CP), unul plasat în faţă, iar celălalt în spate, care vor asigura o deplasare cu emisii zero pentru aproximativ 50 de kilometri.

Mitsubishi PX-MiEV II va avea o autonomie totală situată pe undeva pe la 800 de kilometri, dar în acest caz vei avea nevoie şi de combustibil. Totuşi, consumul mediu va înregistra o valoare de 1,66 l/100 km. Sună bine, dar dacă viitorul Outlander va face asta sau nu rămâne de văzut.

Pe de altă parte, este posibil să-ţi aminteşti de Mirage. Mai întâi, Mitsubishi l-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an pe conceptul E-Compact Global Small, iar acum ne arată versiunea gata de producţie.

Mirage este un model cu cinci uşi, echipat cu un motor MIVEC de 1.0 litru, cu trei cilindri. Acesta este echipat cu sistemul automat Stop/Start şi este cuplat la o cutie de viteze CVT. Punctul forte pe care mizează maşina asta este consumul; Mitsubishi Mirage are în intenţie să obţină o valoare a consumului mixt de aproximativ 3,33 l/100 km. Noul model Mitsubishi va intra în producţie în Thailanda şi la vânzare în luna martie a anului următor.

Comentarii