lukoil-banenr

„Monstrul” Tajima planifică revenirea pe prima treaptă a podiumului cursei Pikes Peak cu o Toyota GT86 de 670 CP

Pilot Autoexpert

După ce anul trecut, la celebra cursă Pikes Peak Hill Climb din Colorado, japonezul Nobuhiro „Monster” a concurat la volanul unui bolid electric, renumitul Tajima revine în 2013 în competiţie cu un model „clasic” pe benzină.

Tajima planifică să urce în acest an cei 20 de kilometri ai „Cursei din nori” la volanul unui vehicul de competiţie care oficial poartă numele lui Toyota GT-86, dar care nu are în comun cu sportiva japoneză decât denumirea şi câteva zone ale caroseriei.

Tehnic, sub capotă se ascunde un V6 de 3.0 litri cu două turbine care duc puterea totală dezvoltată de bolid la aproximativ 670 de cai.

Tajima – cunoscut pentru faptul că a deţinut timp de mulţi ani recordul din cursa contratimp de la Pikes Peak – a fost detronat din poziţia de top anul trecut de către Rhys Millen, care a reuşit să îmbunătăţească cu nu mai puţin de 5 secunde vechiul timp de referinţă la volanul unui Hyundai Genesis Coupe modificat.

Urmează să aşteptăm ziua minunată din această vară, 30 iunie, când atât Tajima cât şi Millen vor avea la cursa Pikes Peak un contracandidat serios în persoana lui Sebastien Loeb, campion mondial de nouă ori consecutiv în WRC. Francezul va concura în acest an la volanul unui Peugeot 208 T16 care vine cu 875 de cai şi un raport masă-putere incredibil, 1/1, precum şi o acceleraţiei de 1.8 secunde pentru 0-100 km/h.

Comentarii