lukoil-banenr

Qoros aduce la Geneva mai multe premiere

Pilot Autoexpert

Prezentarea celor trei modele marchează debutul mărcii chinezeşti pe piaţa din Europa. Dintre cele trei exponate, doar berlina 3 Sedan este un model de serie, iar hatchback-ul şi crossoverul sunt încă în faza de concept. Spre deosebire de celelalte mărci chinezeşti care au fost comercializate până acum pe piaţa din Europa, cei de la Qoros ţintesc cinci stele EuroNCAP, un nivel superior de calitate şi fiabilitate şi un design original.

Gama de motorizări a lui Qoros 3 Sedan include două unităţi pe benzină, de 1.6 litri, care dezvoltă 126 CP şi 155 Nm, respectiv 156 CP şi 210 Nm pentru versiunea turbo. Transmisia standard este o cutie manuală cu şase trepte, iar clienţii pot comanda şi o transmisie cu două ambreiaje.

Al doilea exponat din gama Qoros este un break compact, numit Qoros Estate, care prezintă o versiune mai practică a lui Qoros 3 Sedan. Modelul are un hayon de dimensiuni mari şi un plafon alungit. Bancheta din spate este pliabilă, iar interiorul prezintă numeroase spaţii de depozitare.

Cea mai intrigantă premieră din standul Qoros de la Geneva este crossoverul hybrid, numit Cross Hybrid. Modelul are un motor 1.2 turbo cu trei cilindri în linie şi două motoare electrice. Primul este poziţionat la nivelul punţii spate, iar al doilea este integrat în transmisie şi joacă rolurile de demaror şi de generator. Modelul va putea oferi şi tracţiune integrală, va avea un mod 100% electric şi un mod hybrid asistat.

Comentarii