lukoil-banenr

Qoros GQ3 – primul automobil chinezesc cu ambiţii europene serioase

Qoros, brandul global construit de compania chinezească Chery, îşi va face debutul în Europa în martie 2013, la Salonul Auto de la Geneva. Primul său model, sedanul compact GQ3, va fi în centrul standului la evenimentul care are loc anual în Elveţia şi îşi propune să atace direct modele precum renault Fluence, Focus sedan, Astra sedan sau Chevrolet Cruze.

Pilot Autoexpert

Noul Qoros GQ3 promite, conform comunicatului oficial al companiei, „un exterior elegant, un interior spaţios şi pichetat de tehnologie şi un rezultat de top la testele de siguranţă europene şi chinezeşti”. Qoros accentuează de mai multe ori în prezentarea oficială faptul că noul sedan compact a fost proiectat pentru cinci stele EuroNCAP.

Pentru a face faţă cererilor înalte ale clienţilor europeni, Qoros l-a angajat pe unul dintre cei mai respectaţi designeri auto europeni, Kurt Volker Hildebrand, cel care a desenat prima generaţie Mini după „reinventarea” din anii 2000 şi a mai activat la Mitsubishi, Audi, Volkswagen, Opel şi Seat. Hildebrand a imaginat un model care pare ceva mai coerent decât ceea ce am primit din China până acum, sedanul GQ3 prezentându-se în faţa europenilor cu o alură de coupe, cu un ampatament lung subliniat de ornamente cromate şi de linii laterale sculptate şi cu o zonă frontală complexă care prezintă o grilă dominată de bagheta superioară din aluminiu şi de blocurile optice cu formă neregulată. Qoros GQ3 vine cu lumini de zi de tip baghetă LED inclusă în designul blocurilor optice frontale, mai exact în zona superioară a acestora.

La interior, modelul GQ3 beneficiază de avantajul lăţimii mari, una dintre cele mai generoase din segment: 1839 de milimetri. Spaţiul astfel obţinut este acoperit cu tehnologie şi sisteme demne de o maşină europeană a anului 2013. Astfel, Qoros GQ3 vine cu un ecran touchscreen cu diagonala de 8 inch şi cu un sistem infotainment şi conectivitate de înalt nivel. Dezvoltat in-house, software-ul de care vor beneficia viitorii clienţi ai modelului chinezesc reuşeşte să adune în acelaşi loc navigaţia, sistemul audio şi conectivitatea de tip Cloud, accesul la acestea fiind facilitat de un touchscreen cu swipe, funcţie care până acum a fost disponibilă exclusiv pe telefoanele mobile.

Qoros nu oferă deocamdată nicio informaţie legată de motorizările noului GQ3. E cunoscut însă că acesta va fi construit în China, la o uzină care va fi deschisă în cursul anului viitor în Changshu. La construcţia modelului Qoros vor fi utilizate subansamble şi know-how oferit de furnizori de top din domeniul auto, precum Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft sau Icconmobile. După lansarea de la Geneva a sedanului GQ3, Qoros va prezenta la fiecare şase luni cu un nou model.

Comentarii