lukoil-banenr

Qoros – noul brand premium al mărcii Chery

Qoros este numele noului producător de automobile chinez care va debuta şi pe piaţa din Europa. Noua marcă este formată în baza unui parteneriat între chinezii de la Chery şi Israel Corporation şi va avea prima prezentare la Salonul Auto de la Geneva cu o berlină compactă. Noua marcă are în conducere, spre deosebire de celelalte mărci chinezeşti care au debutat pe piaţa din Europa, foşti angajaţi cu experienţă în companii precum Mini şi Volkswagen. Cu excepţia berlinei compacte pe care o va lansa în 2013, Qoros va aduce în Europa un hatchback şi un SUV derivate din aceasta.

Pilot Autoexpert

Până acum, Qoros a prezentat doar un concept, acesta fiind realizat de Gert Hildebrand, fost şef de design al mărcii Mini. Dacă vor urma limbajul prezentat pe conceptul Quantum, marca va avea o identitate destul de puternică. Postul de vicepreşedinte al mărcii Qoros va fi ocupat de Volker Steinwascher, un fost director din cadrul mărcii Volkswagen, care promite să ofere un produs simplu şi funcţional, cu un nivel „german” de calitate.

Qoros are sediul în Changshu, unde este şi o fabrică cu o capacitate de 150.000 unităţi pe an. Pe lâgnă cele două facilităţi din Changshu, cei de la Qoros au birouri în Shanghai. Cei de la Qoros vor să-şi crească capacitatea de producţie la 450.000 de unităţi pe an.

Comentarii