lukoil-banenr

R8 GTR este modelul anului 2011 în campania Tune it! Safe!

La Salonul Auto de la Essen din Gemania a fost prezentat modelul realizat special pentru campania Tune it! Safe! – un Audi R8 GTR modificat de ABT. Maşina a fost construită pentru a promova tuningul responsabil sau mai exact faptul că germanii sunt de acord cu modificatul maşinilor, dar fără să fie afectată siguranţa.

Pilot Autoexpert

Audi R8 GTR ABT a îmbrăcat uniforma poliţiei germane şi accesoriile aferente peste caroseria realizată cu elemente din fibră de carbon. Cei de la ABT Sportsline l-au încălţat pe R8 GTR cu jante cu dimensiuni de 19 inci şi pneuri noi, mai performante. În plus, echipa de la casa de tuning a îmbunătăţit suspensiile şi a revizuit sistemul de frânare.

Chiar dacă nu a fost accesoriat cu staţii de emisie-recepţie sau radar performant, interiorul a fost echipat cu scaune sport Recaro şi inserţii din fibră de carbon. Oricum, Audi R8 GTR ABT nu se va angaja la Poliţia din Germania, fiind pregătit special pentru evenimentul de la Essen. Dar dacă şi-ar propune acest lucru, ar avea şanse, pentru că în CV apar date interesante. Are putere de muncă de la un motor V10 de 5.2 litri, care produce 612 CP şi 550 Nm cuplu şi poate să alerge după infractori cu o viteză maximă de 325 km/h. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 3,2 secunde.

Audi R8 GTR preia ştafeta de la alte modele care au fost blazonul campaniei Tune it! Safe! în anii precedenţi. De exemplu, în 2010 maşina aleasă a fost un MINI E, iar în 2009 – un BMW 123d.

Comentarii